Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Maaidorsers

Case IH past maaidorser aan

Case IH heeft 240-maaidorserserie voor 2017 aangepast. Het Duitse vakblad DLZ Agrarmagazin dorste er vorig jaar al een perceel mee en is vooral enthousiast over de hakselkwaliteiten.

De Case IH hakselt het stro uitstekend, oordeelt de redactie vab DLZ. Kenmerkend voor de Axial Flow 240-maaidorsers is de enkele rotor met een diameter van 76 cm. Op het eerste deel van de rotor is de schuine kant van de slaglijst 10 graden, waardoor deze metalen blokken het stro minder snel naar achteren verplaatsen dan de slaglijsten op het tweede deel van de rotor (schuine kant is 28 graden).

De grootste verandering ten opzichte van het vorige model is de strohakselaar. Voorheen monteerde Case IH een enkele hakselaar en twee stroverdelers die het gehakselde stro achter­ de machine verdeelden. De X-tra Chopping-hakselaar op de nieuwste 240-modellen heeft niet één, maar twee hakselunits, waarbij de tweede hakselaar zorgt voor de verspreiding van het stro. De stro­verdelers achter de machine zijn verdwenen.

De Axial Flow 8240 heeft een zescilinder FPT Cursor 13-motor met een maximumvermogen van 420 kW (571 pk) die met alleen SCR-technologie voldoet aan de strengste milieu­normen. Een voordeel in de stoffige omgeving van een maaidorser, want dat betekent dat minder koelvermogen nodig is.

Gerelateerde artikelen