Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Oogsttechniek

Prototype Krone Big M 450

Krone heeft 10 prototypes van de Big M 450 over de hele wereld uitgezet om te testen. In Ierland draaien twee machines omdat dit land bekend staat om zware gras- en testomstandigheden, meldt het Ierse Agriland. Opvallend aan de machine is het kleurenschema.

Krone heeft 10 prototypes van de Big M 450 over de hele wereld uitgezet om te testen. In Ierland draaien twee machines omdat dit land bekend staat om zware gras- en testomstandigheden, meldt het Ierse Agriland. De voor- en achteras van de Big M 450 zijn opgehangen met hydraulische cilinders. Hiermee kan de hoogte van de voor- en achteras verandert worden om een grotere bodemvrijheid te creëren in het veld. In de veldmodus kan de hoogte uitschuiven naar 4,2 meter en in transportstand naar 4 meter. Een Liebherr Stage 4 final turbomotor met een cilinderinhoud van 12 liter zorgt voor een vermogen 330 kW/449 pk. De motor heeft een transportmodus van 1500 motortoeren bij 40 km/h en een veldmodus van 1700 toeren tot maximaal 25 km/h. Een grote aanwezige koelunit is uitgerust met een passieve voorrotor en een actieve uitlaat om het stof te verwijderen.

Voormaaier

De voormaaier is niet meer opgehangen met een driehoekig frame zoals bij de huidige Big M, maar rechtstreeks via een 3 punts-koppeling. Dat is vergelijkbaar met de Easy Cut F320 CV. Alle maaiers worden door middel van assen en versnellingsbakken aangedreven. De maaischijven zijn voorzien van SafeCut beveiliging. De totale werkbreedte van de combinatie bedraagt 9,95 meter. De cabine die Krone op de Big M gebruikt is dezelfde als die op de Big X hakselaar gebruikt wordt. Voorop de Big M zijn 800/65 R32 banden gemonteerd en achterop 600/65 R 28 banden.
Krone Big M 450 (foto: agriland.ie)

De voor- en achteras zijn met hydraulische cilinders in hoogte verstelbaar (foto: agriland.ie)

Gerelateerde artikelen