Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

LandbouwMechanisatie Zomertour dag 3: weinig kilometers, veel verhalen

Op de derde dag van de LandbouwMechanisatie Zomertour, woensdag dus, legde de Fendt 1050 Vario met Chris Vlaanderen en Jasper Lentz aan het stuur, zo’n 76 kilometer af. Weinig kilometers, maar wel een interessante trip.

De reis begon in woensdag in het Zeeuws-Vlaamse Hoek, bij loonwerker Haak. Vervolgens ging het tweetal om een uur of vier ’s nachts op weg naar de Westerschelde tunnel. ’s Nachts omdat alleen dan landbouwverkeer door deze tunnel mag rijden. Mits je de nodige ontheffingen hebt aangevraagd, natuurlijk. Aan de andere kant van de tunnel vonden de heren nog een plekje om de ogen even dicht te doen.

Zodra ze die weer openden stonden zagen ze dat ze hun volgende reisdoel al hadden gevonden. De slaapplaats stond toevalligerwijs recht tegenover de werkplaats van landbouwmachinefabrikant VSS in Oudelande.

Via Goes en ’s Gravenpolder vervolgden Jasper, Chris en de Fendt hun weg naar Kats om uiteindelijk in Colijnsplaat, bij de proefboerderij weer een slaapplaats te vinden. ’s avonds organiseerden de heren een Q&A sessie die op Facebook terug is te zien en voerden de dagopdracht uit. Morgenochtend moeten ze in colonne over de Zeelandbrug.

Volg de LandbouwMechanisatie Zomertour live. Ga daarvoor naar onze Zomertour pagina op deze website, de Facebookpagina van LandbouwMechanisatie en Twitter. Volg deze pagina’s en je bent altijd op de hoogte van de laatste verrichtingen van het tweetal. Heb je een foto gemaakt van de trekker tijdens de rit? Plaats die dan op Facebook, tag LandbouwMechanisatie en maak kans op een miniatuur van de Fendt 1050 Vario.