Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

LandbouwMechanisatie Zomertour dag 4: Naar het strand

Op dag vier van de LandbouwMechanisatie Zomertour rijden Chris en Jasper samen met de Fendt 1050 Vario als een van de eersten in een landbouwcolonne over de Zeelandbrug. Onder begeleiding van medewerkers van de Provincie Zeeland en gedeputeerde Harry van der Maas.

Na die rit en een uitgebreid gesprek met Van der Maas, vertrok de Zomertour richting de Brouwersdam. Niet om die over te steken, maar om op deze erg warme dag verkoeling te zoeken aan het Noordzeestrand. Onderweg kwamen ze tot de ontdekking dat het droge weer de akkerbouwers voor een uitdaging stelt. Beregenen kan op het eiland, vanwege het brakke water, niet. Er zit dan niets anders op, dan water aanvoeren vanaf een ander eiland.

Daarna ging de reis weer terug over Schouwen-Duiveland richting het bedrijf Aerial Services Holland. Chris en Jasper bekeken van dichtbij hoe je een perceel met een helicopter in beeld brengt en het gewas scant. En ze kregen er bezoek van Omroep Zeeland, die van de reis een korte impressie maakten voor hun website en het tv-journaal. Vervolgens reden de heren over de Grevelingendam naar Goeree-Overflakkee waar ze in Oude Tonge de nacht doorbrachten.

In totaal legden ze op de vierde dag van de LandbouwMechanisatie Zomertour 99 kilometer af. De trekker reed daarbij in totaal 4 uur en 15 minuten.

Volg de LandbouwMechanisatie Zomertour live. Ga daarvoor naar onze Zomertour pagina op deze website, de Facebookpagina van LandbouwMechanisatie en Twitter. Volg deze pagina’s en je bent altijd op de hoogte van de laatste verrichtingen van het tweetal. Heb je een foto gemaakt van de trekker tijdens de rit? Plaats die dan op Facebook, tag LandbouwMechanisatie en maak kans op een miniatuur van de Fendt 1050 Vario.

Gerelateerde artikelen