Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

Nieuwe topmodellen voor Valtra N, T en S-serie

Tegelijk met de A introduceerde Valtra ook nieuwe topmodellen van de N-, de T- en de S-serie. Die gaan in vermogen nu tot respectievelijk 147, 200 en 300 pk (201, 271 en 405 pk).

Bij de N komt dat vermogen uit een 4,4 of 4,9 liter viercilinder. Bij de T uit een 6,6 of 7,4 liter zescilinder.

Daarnaast verschijnt de nieuwe Smart Touch armleuning, die tijdens Sima al voor S beschikbaar was, nu ook op de N en T-trekkers. Alle instellingen van de trekker zijn op dit touchscreen in te stellen. Je kunt er zelfs het motortoerental mee regelen. Valtra heeft voor de ontwikkeling van het scherm gekeken naar de iPhone van Apple. De Home-knop rechts op het scherm is daar het meest herkenbare voorbeeld van.

De armleuning heeft behalve het nieuwe scherm ook twee nieuwe joysticks. De meeste rechtse is de hydrauliekhendel. De hendel is als kruishendel te bedienen en heeft bovenop nog een knop voor het bedienen van andere functies. Die functies zijn dan weer in het scherm naar wens in te stellen. Ook de functies van de rijhendel kunnen op het Smart Touch scherm worden voorgeprogrammeerd, in totaal zijn dat er negen.