Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

LandbouwMechanisatie Zomertour dag 5: Miss Fendt

Op de één na laatste dag van de LandbouwMechanisatie Zomertour – dag vijf- legden Jasper en Chris 75 kilometer af. De redacteuren reden van Oude Tonge op Goeree-Overflakkee (ZH)  via Noord-Brabant weer terug naar Zeeland.

Na een klein oponthoud aan de trekker en een goede bak koffie vertrok de Zomertour om kwart over negen richting Steenbergen (NB). In Steenbergen waren ze te gast bij akkerbouwer Wim de Witte. Wim doet de meeste werkzaamheden zelf, getuige z’n rijk gevulde machineloods. In hetzelfde dorp als De Witte zit ook Baselier, fabrikant van werktuigen voor de grondbewerking en de aardappelteelt. Directeur Piet Adriaansen gaf Chris en Jasper een rondleiding; ook werd er gesproken met bedrijfsleider Cennie Reiijngoudt.

Vervolgens reed de Fendt 17 kilometer om langs te gaan bij V.O.F. Gunter in Sint Annaland (Zld).  Het bouwplan bestaat vooral uit vroege aardappelen en bloem- en graszaden. Voor die laatste staat een nieuwe John Deere maaidorser te pronken in de schuur. Die werd tijdens het bezoek aangepast voor de teelt van kleine zaden.

Het laatste deel van de rit op vrijdag ging naar Sint Maartensdijk. Hier waren de redacteuren te gast bij “Miss Fendt” (Jessica Bogers). Ze kreeg het Fendt-virus via haar man Ludwig Mulders. Uiteraard mocht Miss Fendt een rondje rijden op de 1050.
Hiermee kwam een einde aan de vijfde dag van de LandbouwMechanisatie Zomertour. In het volgende verslag dag 6: Terug naar België.

Een verslag van de Zomertour is net als vorig jaar te lezen in het zomernummer van vakblad LandbouwMechanisatie die op vrijdag 30 juni verschijnt. In aanloop naar de verschijning van het zomernummer, maar ook er na worden de videoverslagen gepubliceerd op deze website.