Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

LandbouwMechanisatie Zomertour dag 6: Terug naar België

Jasper Lentz en Chris Vlaanderen laten Sint-Maartensdijk achter zich en gaan voor de zesde – en laatste – dag van de LandbouwMechanisatie Zomertour door naar België. Deze laatste dag werd nog 105 kilometer afgelegd voordat de Fendt 1050 weer werd ingeleverd.

De Fendt mocht aan zijn laatste ritje gaan beginnen voor de LandbouwMechanisatie Zomertour 2017. Na overnacht te hebben op het erf van Miss Fendt gingen Chris en Jasper richting Woensdrecht. Op het akkerbouwbedrijf van de gebroeders Hopmans worden niet alleen aardappelen, maar ook zon en wind ‘geoogst’. Het bedrijf is de eerste in Nederland die (een deel) landbouwgrond opoffert voor de plaatsing van windmolens en zonnepanelen.

Vervolgens ging het drietal naar Ossendrecht (NB) waar de Peecon veiligheidsbumper werd getest bij Autodemontagebedrijf Dubois. Een van de sloopauto’s had de pech de 14-ton wegende Fendt tegen te komen.

Na de confrontatie met de sloopauto ging het team door naar Retie (België) , waar de trekker werd ingeleverd bij Fendt-dealer Stessens Landbouwmachines BVBA. Na te hebben gekeken bij de tractorpulling trekker van het bedrijf, zat de LandbouwMechanisatie Zomertour er alweer op.

Een verslag van de Zomertour is net als vorig jaar te lezen in het zomernummer van vakblad LandbouwMechanisatie die op vrijdag 30 juni verschijnt. In aanloop naar de verschijning van het zomernummer, maar ook er na worden de videoverslagen gepubliceerd op deze website.