Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Maaidorsers

John Deere presenteert nieuwe maaidorser

John Deere heeft in de Verenigde Staten vier nieuwe modellen maaidorsers gepresenteerd. De S760, S770, S780 en de S790. De machines waren te zien bij de fabriek van John Deere in East Moline.

De S700 serie is gebaseerd op de maaidorsers in de S600 serie die John Deere in 2012 heeft geïntroduceerd. Over de technische gegevens is nog niet veel bekend. De fabrikant laat alleen weten dat de machine op veel fronten verbeterd is en dat de S700 machines intelligenter zijn dan die in de S600 serie.

Combine Advisor

De S700 maaidorsers zijn voorzien van het zogeheten Combine Advisor pakket. Dat pakket kent zeven aspecten waarmee de bestuurder de machine kan instellen op basis van de gewas- en veldomstandigheden. Ook onderdeel van het Advisor pakket zijn de camera’s die de cruciale plekken in en om de combine in beeld brengen en tonen op het display in de cabine.

Cabine

De grootste zichtbare verandering is volgens John Deere te zien in de cabine. Die kan onder meer voorzien worden van een leren of stoffen stoel. De stoel kan ten behoeve van de zichtbaarheid op de werkzaamheden 7,5 graden naar links en 15 graden naar rechts draaien. De nieuwe S700 serie is in 2018 leverbaar. De fabrikant heeft niet gemeld wanneer de maaidorsers in Europa te zien zijn.

Gerelateerde artikelen