Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

New Holland introduceert Dynamic Command transmissie

New Holland introduceert tijdens Agritechnica een T6-trekker met Dual Command transmissie. De bak heeft 24 versnellingen over drie groepen. Je hoeft ze niet zelf te schakelen dat kan de transmissie namelijk volledig automatisch zelf doen.

New Holland introduceert tijdens Agritechnica een T6-trekker met Dynamic Command transmissie. De bak heeft 24 versnellingen over drie groepen. Je hoeft ze niet zelf te schakelen dat kan de transmissie namelijk volledig automatisch zelf doen.

De komst van de Dynamic Command transmissie in de T6 tijdens Agritechnica is geen nieuws. LandbouwMechanisatie schreef er al over in maart 2016. De bak houdt het midden tussen een fullpowershift versnellingsbak en een continu variabele transmissie. De overbrenging van deze Dual Clutch Transmission is – in tegenstelling tot een cvt – volledig mechanisch. Geen vermogensverlies en het bespaart brandstof. New Holland ontwerpt en bouwt de transmissie zelf in het Italiaanse Modena.  De ontwikkeling startte in oktober 2015. De New Holland T6.175 DC, een van de eerste modellen die voorzien is van deze DCT bak, is aangemeld voor de Tractor of the Year verkiezing. En wat LandbouwMechanisatie betreft is het een zeer grote kanshebber voor de titel. De Dynamic Command is alleen beschikbaar op vier cilinder modellen van T6-serie en een aanvulling op het gamma. Hij zal de Electro Command dus niet vervangen.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Gerelateerde artikelen