Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Maaidorsers

Drie gebruikers over de Case IH Axial Flow

Het Axial-Flow dorssysteem van Case IH bestaat veertig jaar. LandbouwMechanisatie sprak drie gebruikers van de maaidorser.

Het Axial-Flow dorssysteem van Case IH bestaat veertig jaar. In 1977 introduceerde International Harvester het systeem met een enkele, axiale, dorsrotor. LandbouwMechanisatie sprak drie gebruikers van de maaidorser.

Akkerbouwer Jos Depotter uit Koksijde (B) is één van de eerste gebruikers met een Axial-Flow 5140. De machine heeft Depotter aangenaam verrast. “De machine is eenvoudig af te stellen. De dorskorven hebben we nog niet hoeven wisselen. Het dagelijks onderhoud stelt weinig voor.”

Henk van Oosten heeft een loonbedrijf in Meeden en gebruikt de Axial-Flow 7140. “Bij 10 ton tarwe en 6 ton stro ligt de capaciteit tussen 3 en 4 hectare per uur. De rotor kneust het stro meer dan een traditionele maaidorser. Op 900 mm brede banden is de machine wel heel breed.”

[meerinvakbladpromo tekst=”Meer van de reacties en over de technische gegevens, de cabine, maaibordbreedtes en de rotor is te lezen in het zomernummer van vakblad LandbouwMechanisatie. “]

Gerelateerde artikelen