Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

Mahindra presenteert autonome trekkers

De Indiase trekkerfabrikant Mahindra presenteert een autonome trekker. Het betreft een bestaande trekker die voorzien is van door Mahindra zelf ontwikkelde software waarmee een chauffeur overbodig wordt. De autonome trekker is begin 2018 al beschikbaar.

De Indiase trekkerfabrikant Mahindra presenteert een autonome trekker. Het betreft bestaande trekker die voorzien zijn van door Mahindra zelf ontwikkelde software waarmee een chauffeur overbodig wordt. De autonome trekkers zijn begin 2018 al beschikbaar.

De chauffeurloze trekker heeft vier belangrijke pijlers. Auto Steer zorgt ervoor dat de trekker met behulp van GPS rechte lijnen rijdt. Op de wendakker zorgt de Auto-headland turn ervoor dat de trekker automatisch draait en het werk in de juiste rij voortzet. De hef wordt automatisch aangestuurd met de Auto-implement lift. Met Skip passing kan de trekker een rij overslaan. Dat biedt vooral uitkomst bij het werken met smallere werktuigen.

Tablet

De trekkers worden niet met het stuur bediend maar worden aangestuurd met een tablet. In het softwareprogramma worden onder meer het perceel en de breedte van het werktuig ingevoerd. Daarnaast dient de tablet als afstandsbediening. Voor de veiligheid kan de trekker op afstand direct worden stop gezet.

20 tot 100 pk

De techniek van Mahindra wordt wereldwijd uitgerold, onder meer in de Verenigde Staten en in Japan. De Indiase trekkerfabrikant meldt dat haar trekkers met vermogens van 14 tot 74 kW (20 tot 100 pk) binnen afzienbare tijd geen chauffeur meer nodig hebben.

Gerelateerde artikelen