Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

VIDEO: Deutz-Fahr 6215 RCshift

De Deutz-Fahr 6215 RCshift heeft volgens sommigen een futuristisch uiterlijk. En met een maximaal vermogen van 166 kW (226 pk) is het een dijk van een trekker. LandbouwMechanisatie testte de sterke Duitser.

De RCshift kan zelf schakelen in de zestrapspowershift en tussen de vijf groepen. Dat is in eerst even wennen. De bak baseert zich onder meer op toerental, belasting, het benodigd vermogen en de ingestelde rijmodus. Hij kiest dan zo ‘passend’ mogelijk. Toch stemt dat ‘zelf denken’ van de bak niet altijd overeen met wat de chauffeur denkt.

Het management voor vierwielaandrijving en differentieelsloten werkt goed. Op de automatische functies kun je zelf de grenzen vastleggen. Handig is ook de optie Easysteer. De verstelling van het stuurwiel mag wel ruimer.

[meerinvakbladpromo tekst=”Wat de trekker kost? Je leest het in LandbouwMechanisatie. Bovendien vind je in het novembernummer ook alle technische gegevens, de ervaring van gebruikers, informatie over de hef en aftakas en het oordeel over de cabine en het comfort. “]