Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Gewasverzorging

Amazone: twee kunstmestsoorten strooien in één werkgang

Machinefabrikant Amazone heeft software ontwikkeld voor telers die de ZA-V- of ZA-TS-kunstmeststrooiers in de fronthef hangen. Met deze software is het mogelijk om in één werkgang (met een kunstmeststrooier achterop en één in de fronthef) twee verschillende soorten kunstmest nauwkeurig toe te dienen.

De frontaanbouw is volgens de Duitse fabrikant een ‘zeer interessante optie’ voor gebruikers die verschillende soorten kunstmest in één werkgang willen toedienen. Doe je dat met één strooier en gemengde kunstmest, dan is de instelling voor één van de twee kunstmestsoorten nooit perfect. Bij twee strooiers kun je de strooier voor- en achterop elk instellen op gebruikte kunstmestsoort.

Spiegelbeeld

Bij aanbouw in de fronthef moet het strooiwerk niet naar achteren maar naar voren worden gericht. Daarom heeft de fabrikant software ontwikkeld waarmee de strooifuncties in spiegelbeeld worden aangestuurd. Met de software kan het kant-, grens- en greppelstrooien zonder problemen worden ingeschakeld. Ook het optimale schakelpunt voor SwitchPoint voor sectiecontrole wordt in spiegelbeeld ingesteld.

Amazone levert voor de frontstrooier een eigen verlichtingsset met witte breedtelichten en extra koplampen.

Gerelateerde artikelen