Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Elektronica

Zwitserse robot tegen onkruid

Het Zwitserse EcoRobotix introduceert een robot die tussen gewassen onkruid kan aanpakken. Volgens de fabrikant kan de EcoRobotix zo’n drie hectare per dag bewerken.

De robot kan uit de voeten in alle gewassen, mits de ruimte tussen die gewassen niet kleiner is dan 35 centimeter. De werkbreedte van de machine is namelijk aan te passen van 35 tot 70 centimeter. Het onkruid wordt met behulp van een camera gedetecteerd, waarna twee robotarmen op de juiste plek de herbicide toedienen. Het gewas mag niet hoger zijn dan 25 centimeter.

Voor het spuitmiddel heeft de EcoRobotix twee tanks van 15 liter. Dat is volgens de makers genoeg voor een hele dag werken op het land. De snelheid van de robot is 0,4 meter per seconde. Brandstof is niet nodig, want de robot is voorzien van zonnepanelen en een accupakket.

De verrichtingen van de robot zijn te volgen via een tablet of smartphone. Sta je er dichtbij, dan kun je verbinding maken via wifi. Ben je niet in de buurt, dan communiceert de robot met een mobiel netwerk.

Gerelateerde artikelen