Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Elektronica

Linde Safety Guard waarschuwt passerende heftruck en voetgangers

Om aanrijdingen in de opslag of op het erf te voorkomen, introduceert heftruckfabrikant Linde de Safety Guard. Dat is een klein kastje die iedere persoon op het bedrijf bij zich draagt. Zodra je met de heftruck een persoon met zo’n kastje nadert, klinkt er een waarschuwingssignaal. Ook de voetganger wordt gewaarschuwd.

Om aanrijdingen in de opslag of op het erf te voorkomen, introduceert heftruckfabrikant Linde de Safety Guard. Dat is een klein kastje die iedere persoon op het bedrijf bij zich draagt. Zodra je met de heftruck een persoon met zo’n kastje nadert, klinkt er een waarschuwingssignaal. Ook de voetganger wordt gewaarschuwd.

Het kastje hang je aan je jas of doe je in je zak. Zodra er een heftruck nadert geeft het kastje een geluids- en lichtsignaal. Ook gaat het kastje trillen. Hiervoor moet de heftruck wel voorzien zijn van een ontvanger. Deze ontvanger is 12 bij 7,5 cm groot. Via ultrabreedbandtechnologie maakt de ontvanger verbinding met de kastjes. Via een scherm op de heftruck zie je hoeveel mensen er in het gebied om de heftruck lopen. Ook zie je in welke richting zij lopen. Volgens Linde werkt het systeem op 10 cm nauwkeurig.

Het Safety Guard-systeem maakt ook verbinding met andere heftrucks die voorzien zijn van dit systeem. Zo weet je precies wanneer er een andere heftruck nadert.

Gerelateerde artikelen