Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

Swaraj Tractors introduceert haar ‘zwaarste’ trekker

Trekkerfabrikant Swaraj Tractors, onderdeel van de Mahindra Group, introduceert met grote trots haar nieuwe en zwaarste trekkerserie. Tenminste… zwaar? De serie bestaat uit trekkers van 44,1 tot 55,1 kW (60 tot 75 pk). De 963 FE is het eerste model uit de serie die uitkomt.

Het paradepaardje van de nieuwe serie. Zo noemt Swaraj de nieuwe 963 FE. Deze trekker ontwierpen ze zelf en heeft een vermogen van 44,1 kW (60 pk). De mechanische transmissie heeft 12 versnellingen vooruit en 2 achteruit. Ook heeft de trekker een kruipversnelling waarbij hij 0,5 km/h aflegt. De maximale snelheid bedraagt 31,5 km/h. Een grotere radiator zorgt vooral in de warme gebieden voor een goede koeling van de motor. De hefinrichting heeft een hefcapaciteit van 2.200 kg. De 963 FE is verkrijgbaar met twee- of vierwielaandrijving.

Productie

Mocht je interesse hebben, dan moet je nog wel even geduld hebben. In eerste instantie zijn de trekkers namelijk alleen verkrijgbaar in de Indiase staten Punjab, AP, Telangana, Tamil Nadu en Chhattisgarh. Eind 2018 is de trekker ook in de rest van India verkrijgbaar. Swaraj Tractors heeft ruim 875 dealers.