Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Leeslijst

Trekkers

‘Massey Ferguson werkt aan methaantrekker’

Massey Ferguson lijkt bezig met de ontwikkeling van een methaantrekker. Dat meldt de Franse website La France Agricole. Volgens de Franse pers ligt het project momenteel op de tekentafel.

Massey Ferguson lijkt bezig met de ontwikkeling van een methaantrekker. Dat meldt de Franse website La France Agricole. Volgens de Franse pers ligt het project momenteel op de tekentafel. Bruno Sap is van het ontwerpbureau van moederbedrijf Agco en heeft, zo meldt La France Agricole, het zogenoemde bio-methaan trekker project uit de doeken gedaan op de Franse agrotechniekbeurs Axema. Doel van het project is volgens de Fransen het vinden van een alternatieve brandstof voor de 7700 series van Massey Ferguson, de trekkers die in Beauvais gemaakt worden.

Aanpassingen

In vergelijking met de 7700 series op diesel wordt de methaantrekker 20 centimeter hoger en krijgt het een iets langere wielbasis. De krachtbron van de MF wordt iets verplaatst om ruimte vrij te maken voor de brandstoftanks. La France Agricole meldt dat er tijdens de presentatie nog niet gemeld is wanneer het prototype van de methaantrekker te zien is. Naast de methaantrekker is ook een waterstoftrekker de revue gepasseerd, maar het lijkt vanwege de betere eigenschappen toch de methaanvariant te gaan worden.
De nieuwe methaantrekker van Massey Ferguson. (Foto: C. Le Gall/GFA, La France Agricole)