Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Oogsttechniek

Grimme breidt getrokken SE-rooiers uit

Rooierfabrikant Grimme heeft de SE-getrokken bunkerrooierserie uitgebreid met de Evo 290. De tweerijige machine heeft een 9 tons bunker en rooit net als de andere SE-rooiers in verstek achter de trekker.

Meest opvallend aan de nieuwe machine is het derde wiel aan de linkerkant van de machine. Dat extra wiel vergroot het contactoppervlak met de grond met 65 procent, aldus Grimme. Alledrie wielen zijn standaard bestuurbaar en kunnen op verzoek ook worden aangedreven. Dat maakt de machine interessant voor telers die boeren op zachte weinig draagkrachtige grond.

Standaard heeft het voorste wiel de maat 710/50-30.5. Het achterste wiel en het wiel op rechts hebben de maat 800/45-30.5. Op verzoek kan het achterste wiel op links worden vergroot naar 750/60-30.5 en op rechts zelf tot 1000/50R25.

Bunker

Ten opzichte van de SE 260 is de oppervlakte van de tweede zeefband van de Evo 290 met 20 procent vergroot. Ook heeft de machine en bunker van 9 in plaats van 6 ton. Overigens kun je de machine ook met een 5,5 tons non-stopbunker krijgen.

Ook is de Evo 290 de eerste rooier van Grimme die optioneel wordt uitgerust met traploze VarioDrive-aandrijving van de zeefbanden, de vondst die Grimme twee jaar geleden op Agritechnica aan het publiek toonde. De vario op de zeefbanden leidt volgens de fabrikant niet alleen tot een lager brandstofverbruik, VarioDrive biedt ook de mogelijkheid om de banden bij een verstopping achteruit te laten draaien.

Gerelateerde artikelen