Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

LandbouwMechanisatie Zomertour dag 3: van Noord-Holland naar Friesland

Dag 3 van de LandbouwMechanisatie Zomertour was spectaculair. Er moest namelijk een belangrijke hindernis genomen worden: de Afsluitdijk. En dat mocht en kon niet op eigen houtje.Het eerste stuk van de reis rijden Chris en Jasper nog zelf. Van Akkerbouwbedrijf Pluister in de Wieringerwaard gaat het naar Middenmeer. Daar wordt de trekker op een dieplader van transportbedrijf Koper & Zn geladen. Het is namelijk verboden om met de trekker over de Afsluitdijk te rijden. Een ontheffing om de rit ’s nachts af te leggen kregen we niet. Om de hoogte te beperken werd ook nog wat lucht uit de banden gelaten en kon hij rond elf uur op weg. Een klein half uur later is de combinatie aan de overkant. Daar konden Chris en Jasper de weg weer vervolgen op de gangbare manier: ze kunnen weer zelf rijden.

Oppompen

De banden moeten nog wel even opgepompt worden en dat doen ze bij Loonbedrijf en Kraanverhuur Haitsma in Witmarsum. Het duurt even voor de Michelins weer op 2,5 bar staan. Na een kopje koffie en een bak soep kunnen ze weer op pad. Richting Ferwert. 2,5 uur later zijn ze via allerhande kleine weggetjes en dorpjes op hun plaats van bestemming. Ze slapen vannacht bij Wifo.

Veel gereden

In totaal legden Jasper en Chris deze dag ruim 100 kilometer af. Het contact van de trekker is 5 uur ingeschakeld. Van die tijd rijdt de trekker volgens de New Holland Telematica 74 procent en draait hij 13,27 procent van de tijd stationair.

Gerelateerde artikelen