Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Zaaitechniek

Wereldrecordhouder van Väderstad in actie

Machinebouwer Väderstad toonde dinsdag aan Nederlandse klanten haar complete gamma in de praktijk. Daarbij ook de wereldrecordhouder zaaien Tempo L. Deze getrokken precisiezaaimachine scoorde ruim 500 hectare in één etmaal.

Machinebouwer Väderstad toonde dinsdag aan Nederlandse klanten haar complete gamma in de praktijk. Daarbij ook de wereldrecordhouder zaaien Tempo L. Deze getrokken precisiezaaimachine scoorde ruim 500 hectare in één etmaal.

Väderstad vestigde het wereldrecord op een akkerbouwbedrijf in Enying in Hongarije. Als trekker fungeerde een Case IH Magnum 380 CVX. Er werd mais gezaaid met 16 elementen op een rijenafstand van 75 cm met een snelheid  tussen de 20 en 22 km/h. Het vorige record – ook van Väderstad en ook met een Tempo – stond op 448 ha met 24 elementen op 50 cm afstand.

Väderstad in Väderstad

Väderstad toonde haar grondbewerkings- en zaaimachines bij de fabriek in de gelijknamige plaats in het zuidwesten van Zweden tussen Göteborg en Stockholm . Ook medewerkers van importeur Homburg waren erbij. Bijzonder bij de demo’s van Väderstad is dat de toeschouwers op een open wagen meerijden naast de machine en zo de werking in de praktijk kunnen volgen.