Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Elektronica

AVR zet in op slimmere machines

AVR-directeur Stefan Top zei het vorig jaar al: “machines worden niet groter, we willen ons focussen op het slimmer maken van machines.” Die uitspraak wordt nu in praktijk gebracht met de introductie van Microsoft Azure, een door Delaware ontwikkeld IoT-platform dat gegevens van sensoren verzamelt, analyseert en visualiseert.

In het verleden legde AVR het accent veel meer op de mechanische kant van de landbouw. Er werd vooral ingezet op grotere, bredere machines met de bedoeling de capaciteit te verhogen. Het bedrijf zegt door de beperkingen van wegverkeer en bodemdruk een beetje aan het einde te komen als het gaat om grootte.

Nu elk voertuig standaard is uitgerust met een sensorensysteem en de kosten van IoT-technologie dalen, ziet AVR veel mogelijkheden in dataverzameling. Het bedrijf wil sensoren gebruiken om een gedetailleerd inzicht te krijgen in de omgevingsomstandigheden, de oogstopbrengst en het beheer van de grond. Daarbij maakt de fabrikant dus gebruik van Microsoft Azure.

Momenteel is er een testversie van het nieuwe platform operationeel. Later in 2018 wil AVR het platform openstellen voor eindgebruikers om feedback vanuit de markt te verzamelen. Op basis daarvan kan het dan de ontwikkeling van nieuwe functies sturen. Koen Uyttenhove, IoT-manager bij AVR: “We willen ook andere technologieën verkennen zoals het gebruik van voorspellende analyse en beeldanalyse om de kwaliteit en omvang van de oogst te voorspellen.”