Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Oogsttechniek

AVR komt met nieuwe wagenrooier

Machinefabrikant AVR liet op de aardappeldemodag een nieuwe wagenrooier zien. De tweerijige rooier krijgt de naam Lynx en kan zowel in lijn als in verstek rooien. De machine vervangt de AVR Esprit.

Machinefabrikant AVR liet op de Aardappeldemodag in Westmaas een nieuwe wagenrooier zien. De tweerijige rooier krijgt de naam Lynx en kan zowel in lijn als in verstek rooien. De machine vervangt de AVR Esprit.

In de basis is de machine een verstekrooier, maar onder gunstige omstandigheden kan de machine ook recht achter de trekker rooien. De rooier is modulair opgebouwd: kopers kunnen kiezen voor verschillende reinigingssets zoals de Varioweb, die ook op de zelfrijdende Puma zit. Ook is er de keus voor een versie met met crossrollen. Opmerkelijk is dat de transporteur ook bij hoge kiepers nog onderin de bak kan komen voor een beperkte valhoogte.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Hydraulisch aangedreven

De Lynx is geheel hydraulisch aangedreven. Voor dat doel is de machine uitgerust met vier aftakasaangedreven hydrauliekpompen. De machine heeft een vermogensbehoefte van 81 kW (110 pk). Wielaandrijving is gek genoeg niet leverbaar, maar dat is volgens AVR niet nodig omdat de fabrikant grotere wielen op de Lynx monteert dan op zijn voorganger, de Esprit.

De prijs van de machine inclusief Varioweb start bij bruto 135.000 euro.