Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Algemeen

‘Trekkerbesturen is het nieuwe roken’

De MSF Cabin Fever-campagne moet de gezondheid van Australische trekkerbestuurders bevorderen. De campagne stimuleert het doen van oefeningen achter het stuur en naast de cabine. Dat meldt Farming Ahead.

Australiërs die werkzaam zijn in de landbouw brengen vele uren door op hun trekker of oogstmachine. Vaak komen de bestuurders alleen uit hun cabine als zij een reparatie aan hun machine moeten verrichten. De rest van de dag zitten ze op hun krent. En dat is ongezond. Zitten is het nieuwe roken, aldus campagnedirecteur David Bone van Mallee Sustainable Farming (MSF), een organisatie die zich sterk maakt voor een duurzame landbouw in Australië in de breedste zin van het woord. Zo houdt de organisatie zich bezig met bijvoorbeeld stromanagement, maar ook met de gezondheid van boeren en hun medewerkers.

Instructie

Samen met fysiotherapeuten van Lime Therapy heeft MSF voor de Cabine Fever-campagne oefeningen ontwikkeld die trekkerbestuurders in de trekker kunnen doen om fit te blijven. Bezoekers van de campagnebijeenkomsten krijgen een sticker met instructie mee die zij aan de binnenkant van hun cabineruit kunnen plakken.

Wil je fit blijven dan moet je de oefeningen op het instructielijstje minimaal elke twee uur doen. Voor sommige oefeningen moet je even de cabine uit. Zo is er een oefening waarbij je tegen het trekkerwiel aan moet gaan staan alsof je gefouilleerd wordt. Vervolgens druk je je heupen naar voren en moet je die houding 20 seconden vasthouden.

Armleuning

Een oefening in de cabine gaat als volgt: draai met je bovenlichaam naar de armleuning toe en pak de leuning met beide handen beet. Trek jezelf vervolgens tegen de armleuning aan houd die positie 20 seconden vast. Draai je vervolgens naar de andere armleuning en herhaal de oefening.