Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Elektronica

MX-stuurknobbel bedient trekkerfuncties

De Franse frontladerfabrikant MX heeft een stuurknobbel ontworpen waarmee de bestuurder de belangrijkste trekkerfuncties kan bedienen. De andere hand is dan vrij voor het bedienen van de frontlader. De fabrikant noemt het de MX Tract-PILOT.

De Franse frontladerfabrikant MX heeft een stuurknobbel ontworpen waarmee de bestuurder de belangrijkste trekkerfuncties kan bedienen. De andere hand is dan vrij voor het bedienen van de frontlader. MX noemt het de Tract-PILOT.

Bij het voorladerwerk moet er veel worden gemanoeuvreerd. Naast het bedienen van de frontlader moet de bestuurder ook nog eens razendsnel de transmissie en de vooruit-achteruit bedienen. MX heeft daar wat op bedacht: een stuurknobbel voor je linkerhand met de belangrijkste trekkerfunties waarbij je de rechterhand vrij hebt voor het bedienen van de frontlader.

Transmissiefuncties

Op de stuurknobbel zit een mini-joystick die je met de duim bedient. De meeste transmissiefuncties zijn er mee te bedienen: vooruit-achteruit, op- en terugschakelen en de transmissie in neutraal zetten. Achterop de ergonomisch vormgegeven stuurknobbel zit nog een ontkoppelingsknop waarmee je de functie van de voetkoppeling over kan nemen.

(tekst gaat verder onder de foto)

Om Tract-PILOT te installeren hoeven geen kabels te worden getrokken. De joystick werkt op een lithium-ion batterij en communiceert draadloos met de frontlader-joystick van MX, die op de tractorfuncties is aangesloten.

Gerelateerde artikelen