Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

Valtra introduceert Hitech 4-transmissie op A-serie

Trekkerfabrikant Valtra voegt een 4-traps powershift transmissie toe aan de A-serie. De Hitech 4-transmissie is technisch gelijk aan de Dyna-4 van zustermerk Massey Ferguson die deze in de 5700-serie gebruikt.

De nieuwe transmissie komt voorlopig alleen beschikbaar op de A104 en A114 modellen. Er zijn vier groepen elk vier powershifttrappen gecombineerd met een elektrohydraulische omkeer. Het totaal komt daarmee op 16 versnellingen voor- en achteruit. Optioneel is er een kruipbak beschikbaar waardoor het aantal versnellingen op 32V/32A uitkomt. De transmissie bedien je met de vaste “schakelpook” zoals we die kennen uit de grotere Hitech 5-modellen. Per drukknop bedien je desgewenst de groepen of powershift.

Motor

De motor is een 4,4 liter viercilinder van Agcopower. Het motorvermogen is 75 kW (100 pk) voor de A104 en 82 kW (110 pk) voor de A114. Alleen SCR-techniek zorgt ervoor dat de trekkers aan Stage 4 voldoen. Optioneel zijn de trekkers vanaf nu met een mechanisch geveerde cabine te bestellen.

Gerelateerde artikelen