Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

Dit is de nieuwe New Holland T8

Trekkerbouwer New Holland komt met een nieuwe T8-serie. In navolging van Case IH met de Magnum vernieuwt New Holland nu dus ook zijn grootste serie standaard-trekkers.

Trekkerbouwer New Holland komt met een nieuwe T8-serie. In navolging van Case IH met de Magnum vernieuwt New Holland nu dus ook zijn grootste serie standaard-trekkers. Op internet gaan foto’s rond van wat het nieuwe topmodel T8.460 zou moeten zijn, al is dit nog niet officieel bevestigd door New Holland. Met boost zou de trekker dus rond 338 kW (460 pk) moeten hebben, wat uit een Stage 5 FPT Cursor-motor komt. Wat wel wordt bevestigd is dat de trekkers een nieuwe cabine krijgen met vier stijlen. De armleuning gaat op de schop en krijgt een nieuwe multifunctionele hendel.
De nieuwe vierstijlencabine van de New Holland T8. Bron: Munsterman

In de armleuning worden knoppen voor internet, radio en telefoon geïntegreerd. “Er komt een nieuwe touchscreen-terminal en het dashboard komt er uit te zien als een soort iPad. Een nieuwe feature zal zijn dat de gebruiker kan praten met de trekker.” aldus New Holland. Ook gaan er geruchten dat de T8 een nieuwe powershift-transmissie krijgt, maar daar wil de fabrikant nog niets over zeggen.
De nieuwe armleuning van de T8. Er zijn knoppen geïntegreerd voor radio, telefoon en internet. Bron: Munsterman

Nieuwe joystick

De nieuwe multifunctionele joystick herbergt dezelfde functies als de oude hendel uit de Sidewinder II-armleuning. Het ontwerp van de hendel is aangepast en er zijn een aantal knoppen toegevoegd, waaronder een neutraalknop voor de transmissie. De verwachting is dat een aantal toetsen op de hendel vrij zijn toe te wijzen via de nieuwe terminal.

Niet op Sima

De nieuwe T8 zal nog niet te zien zijn op Sima, maar New Holland zal daar wel een tipje van de sluier laten zien. De trekker zal in Europa voor het eerst te zien zijn op Agritechnica in november. De trekker wordt al eerder gelanceerd in de Verenigde Staten.

Gerelateerde artikelen