Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

Zomertour 2019: dag 3 – Ell, Baarlo, Roermond, Maastricht en Eijsden

Dag 3 van de LandbouwMechanisatie Zomertour. Het redactieduo Jasper Lentz en Chris Vlaanderen start bij het akkerbouwbedrijf van Chris Breukers in Ell.

Op de tweede avond van de Zomertour vonden Chris en Jasper bij de familie Breukers in Ell een slaapplek. Onder een overkapping naast het woonhuis. Die overkapping kwam goed van pas, want het weer was niet bepaald zomers. Na een goede nachtrust reed het duo naar Baexem. Daar vertelde Yannick Smedts van Boomkwekerij Fleuren over een nieuw weerstation. De reis werd voortgezet naar Roermond, waar de heren waren uitgenodigd op de loonwerkopleiding van het Citaverde College. De daarop volgende bestemming lag zo’n 50 kilometer zuidelijker. Henny Hartmann liet in Maastricht zijn akkerbouw- en loonbedrijf zien. Wat zijn de uitdagingen voor een akkerbouwer in Zuid-Limburg? En wat heeft de Korenwolf daar mee te maken? Uiteindelijk eindigt de Zomertour op dag 3 bij Loonbedrijf Houten in Eijsden.

In totaal rijden de redacteuren op dag 3 van de LandbouwMechanisatie Zomertour 148,7 kilometer. De trekker verbruikt 113 liter diesel. Gemiddeld betekent dat 19,2 liter per uur.

Jasper en Chris blikken in een podcast terug op de derde dag van de Zomertour:

Gerelateerde artikelen