Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

Case IH Versum CVX-Drive omgedoopt tot Vestrum

Trekkerbouwer Case IH heeft een nieuwe naam gevonden voor de Versum CVXDrive. Vanaf nu dragen de trekkers uit deze boerentrekkerserie met continu variabele transmissie de naam Vestrum CVXDrive.

Trekkerbouwer Case IH heeft een nieuwe naam gevonden voor de Versum CVX-Drive. Vanaf nu dragen de trekkers uit deze boerentrekkerserie met continu variabele transmissie de naam Vestrum CVX-Drive.

Case IH stelde de Versum CVX-Drive met trekkers van 110 tot 130 pk, tijdens Sima – februari dit jaar in Parijs – voor. De fabrikant moest de naam van de trekkerserie echter veranderen omdat een collega-fabrikant bezwaar maakte tegen de naam Versum. Welke fabrikant dat is, is officieel nog steeds niet duidelijk. LandbouwMechanisatie schreef er al eerder over.

Latijn

De trekkerbouwer heeft volgens een persbericht, voor de naam Vestrum gekozen omdat het in latijn ‘uw’ of ‘jouw’ betekent. Versum betekent overigens ‘vers’ in het Latijn. Ook de naam Vestrum wordt al gebruikt. Ondermeer voor ruitersportkleding.

Geen technische wijzigingen

Volgens Thierry Panadero, de vicepresident van Case IH Europa, worden de bestelde trekkers uit de Vestrum CVX-Drive serie nog dit jaar uitgeleverd en heeft de naamsverandering geen invloed op de technische specificaties van de trekkers.

Gerelateerde artikelen