Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Maaidorsers

Claas komt met nieuwe Lexion

De Duitse machinebouwer Claas komt met een nieuwe Lexion maaidorser. De afgelopen weken duiken steeds meer foto’s en video- van een vernieuwde Lexion 760, 770 en 780 op.

De foto’s en video’s geven verschillende details prijs. Zo is de machine voorzien van led-verlichting en zijn er blijkbaar grotere banden gemonteerd. Daarbij maakt de machine op de foto’s ook gebruik van een luchtdrukwisselsysteem. Op die manier kan de druk in het veld lager zijn dan op de weg. Gebruikt het een zelfde systeem als Fendt, dan is het zelfs mogelijk om de druk in de banden tijdens het werk langzaam te verhogen, zodra de graantank zich vult. De machine is echter ook leverbaar op rupsen.

Beter zicht

Verder is op de foto’s een pijp te zien boven de invoer van de maaidorser. Het lijkt erop dat daarmee stof en kaf wordt afgevoerd anar de zijkant van de machine. Daardoor houdt de chauffeur van de maaidorser beter zicht op het maaibord en op zijn werk.

Volgende week vindt in Frankrijk een persbijeenkomst plaats, waar naar alle waarschijnlijkheid ook deze nieuwe Lexion-serie geintroduceerd wordt.

Gerelateerde artikelen