Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Gewasverzorging

Kverneland toont grotere veldspuit

Kverneland laat tijdens Agritechnica, in november dit jaar, de nieuwe iXtrack T6-veldspuit zien. Er zijn drie versies, waarbij de tankinhoud varieert van 5.200 tot 7.600 liter.

Kverneland laat tijdens Agritechnica, in november dit jaar, de nieuwe iXtrack T6-veldspuit zien. Er zijn drie versies, waarbij de tankinhoud varieert van 5.200 tot 7.600 liter.

De iXtrack T6 machiens zijn leverbaar met twee spuitbomen: de aluminium HSA-boom met een breedte van 24 tot 33 meter en de stalen HSS-boom met een breedte van 18 tot 40 meter. Doorat ze naast en boven de tank opvouwen is de machine met de breedste boom is in transport 2,55 meter breed en 3,50 meter hoog. De bomen zijn uitgerust met een vering in het parallellogram. Die vering werkt niet alleen tijdens het werk, maar ook tijdens het transport. De bomen kunnen verder uitgerust worden met sensoren die ervoor zorgen dat de bomen de grond volgen, maar er is ook een nieuwe mechanische ophanging leverbaar. Het zwaartepunt van de machine is laag. Je kunt kiezen voor een spoorbreedte van 1,80 of 2,25 meter. De spatborden volgen bij het draaien voldoende bescherming voor de spuitdoppen.

Isobus

Daarnaast is de spuitmachine via Isobus aan te sturen. Het software programma iXspray geeft ondermeer het vullen, spuiten en spoelen weer. Het is mogelijk om ook IsoMatch Grip toe te voegen aan de isobusterminal. Dan zijn alle spuitfuncties via de joystick bedienen. Na het spuiten reinig je de machine middels iXclean Pro, een automatisch reinigingsprogramma. De iXtrack T6 is standaard uitgerust met het ErgoDrive-kopakker managementsysteem waarbij de boomfuncties bedient en bijstuurt met een druk op de knop.

Gerelateerde artikelen