Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

John Deere toont nieuwe 7R en 8R trekkers tijdens dealerbijeenkomst

Machinebouwer John Deere toont tijdens een dealerbijeenkomst een stortvloed aan nieuwe machines. Gisteren liet het de dealers in Valencia al een studiemodel van een elektrische autonome werktuigendrager zien. Vandaag zijn er meer trekkers aan beurt.

Machinebouwer John Deere toont tijdens een dealerbijeenkomst een stortvloed aan nieuwe machines. Gisteren liet het de dealers in Valencia al een studiemodel van een elektrische autonome werktuigendrager zien. Deze keer zijn de trekkers aan beurt.

Naast de nieuwe 6M-serie, waarover LandbouwMechanisatie al eerder berichtte, kregen de dealers ook trekkers uit de 7R- en de 8R-serie te zien. De 7R serie bestaat uit vijf modellen, met een vermogen van rond 250 tot 330 pk. De 7330R is een nieuw model voor de 7-serie. Alle trekkers krijgen een nieuwe cabine met Command Pro armleuning en zouden volgens een Franse dealer die op het evenement aanwezig is, zelfs uitgerust kunnen worden met een massage stoel. Die elektrisch verstelbare stoel met lendesteun en ventilatie, is 25 graden naar links en 40 graden naar rechts te verdraaien. De cabine herbergt ook een grote koelbox. De trekker is ook voorzien van Apples Carplay. Apples manier om de iPhone te koppelen aan het infotainmentsysteem van de trekker. De informatie die op de iPhone staat wordt zodra je de cabine betreedt automatisch overgezet op CarPlay. Op het touchscreen in de rechtercabinerand, komen de apps te staan die ook op een iPhone of iPad staan. Maar, zoals het er nu uit ziet, is het ook mogelijk om de Android telefoon met het systeem te koppelen. Daarnaast zou de cabine voorzien kunnen worden van een Harman Kardon surround geluidssysteem. Verder zijn de traptreden 25 procent goter dan voorheen.

Vijf nieuwe 8R trekkers, 8RX in het vooruitzicht

De vijf 8R-trekkers van 280 tot ongeveer 410 pk zijn voorzien van dezelfde cabine. Er zjin vier 8RT modellen van 310 tot en met 410 pk. Daarnaast liet het de 8RX zien. Een trekker waarbij zowel de voor- als de achterwielen vervangen zijn door rupsen, op de planning van John Deere. Tijdens de dealerbijeenkomst was die trekker niet te zien, maar John Deere medewerkers gaven aan dat de 8RX tijdens Agritechnica aan het grote publiek zal worden geintroduceerd.

En nog meer…

Verder toonde de fabrikant de nieuwe 4140 en 4150 zelfrijdende veldspuiten met een neiuwe cabine en carbon spuitboom, een vernieuwde HD-grootpakpers, een gangbare grootpakpers en een nieuwe maaier-serie.

Veel technische informatie over de nieuwe machines ontbreekt. Naar verluidt mogen de dealers technische specificaties en details nog niet naar buiten brengen. Een persbijeenkomst, die John Deere eveneens in het Spaanse Valencia wilde organiseren, werd op het laatste moment geschrapt. De machines zouden niet op tijd klaar zijn, noemde de fabrikant daarvoor als reden.

Foto’s: Terre Comtoise-Gauvain

Gerelateerde artikelen