Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Beurs

Agritechnica 2019: Massey Ferguson presenteert Next toekomsttrekker

Trekkerbouwer Massey Ferguson presenteert tijdens Agritechnica zijn visie op de toekomst van de trekkerseries van het bedrijf. Het toont het studiemodel Next.

Het studiemodel lijkt verbluffend veel het prototype dat LandbouwMechanisatie eerder in het veld in de buurt van de MF-fabriek in Beauvais aan het werk zag.

Geen stuur

De trekker is voorzien van een nieuwe cabine waar geen stuur meer in is te vinden. Je bestuurt de trekker met een joystick in de linkerarmleuning. Op de plaats van het dashboard is een scherm te vinden dat informatie toont over het perceel waarop de trekker rijdt. Er is nog steeds een standaard scherm in de rechterarmleuning. Daarnaast zijn er schermen in de cabinerand boven de voorruit. Aan de linker en rechterkant worden beelden geprojecteerd van de camera’s die dienst doen als achteruitkijkspiegel. Op de rechter cabineruit is middels een headsupdisplay informatie te zien over de trekker maar ook van het internet, zoals bij voorbeeld een weerbericht.

Dieselmotor

Massey Ferguson rust de trekker ook uit met een luchtdrukwisselsysteem CTIS van Trelleborg en witte rubberbanden waarin geen carbon wordt gebruikt. De fronthef is dichter op de trekker gebouwd dan voorheen. Opmerkelijk is dat de grote tussenruimte tussen cabine en motorcompartiment. Die motor is overigens nog altijd een gewone dieselmotor.

November 2020

Zoals het nu lijkt introduceert Massey Ferguson de eerste trekker met nieuwe cabine en nieuwe uiterlijk als opvolger van de huidige 7700-serie volgend jaar november tijdens Sima. Naar alle waarschijnlijkheid is het stuur dan nog steeds aanwezig.

Gerelateerde artikelen