Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

Agritechnica 2019: Autonome elektrische trekker van John Deere

Al eerder lekten er foto’s van de autonome elektrische trekker van John Deere uit tijdens de dealerbijeenkomst in Valencia. De trekker is nu te zien in de ‘Future Technology Zone’ op de stand van John Deere op Agritechnica in Hannover. De Joker, zoals de trekker heet, heeft een vermogen van 500 kW (680 pk).

Al eerder lekten er foto’s van de autonome elektrische trekker van John Deere uit tijdens een dealerbijeenkomst in Valencia. De trekker is nu te zien in de ‘Future Technology Zone’ op de stand van John Deere op Agritechnica in Hannover. De Joker, zoals de trekker heet, heeft een vermogen van 500 kW (680 pk).

Volgens John Deere wordt de helft van het vermogen gebruikt voor de wielaandrijving. De andere helft van het vermogen is voor de aandrijving van het werktuig. Om te voorkomen dat de éénasser snel gaat slippen kun je onder en aan de voorkant van de trekker een ballastgewicht van 5 tot 15 ton monteren. Om de trekker naar het veld te rijden, kun je hem bedienen met een afstandsbediening.

Zuidberg-tracks

De trekker kan uitgerust worden met wielen of tracks. Opmerkelijk is dat de trekker op de stand voorzien is van Zuidberg-tracks. De nieuwe 8RX-rupstrekker is namelijk voorzien van tracks die in eigen huis gebouwd worden. De trekker staat vermoedelijk op Zuidberg-tracks omdat deze eenvoudiger te verwisselen zijn voor banden.

De autonome trekker van John Deere is een concept waarmee de machinefabrikant laat zien welke technische ontwikkelingen we in de toekomst gaan terugzien.

Gerelateerde artikelen