Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Elektronica

Agritechnica 2019: Isobus gewassensor van Augmenta

Het Franse Augmenta liet tijdens Agritechnica een gewassensor zien. De 4K camera’s van het apparaat kunnen vooralsnog alleen stikstofniveau’s meten.

De camera’s gebruiken de beelden die ze vanaf het cabinedak verzamelen om in real-time een kunstmeststrooier aan te sturen. Maar daar moet op korte termijn verandering in komen. Uiteindelijk moet de sensor ook de gezondheid van het gewas in kaart gebracht kunnen worden en tellingen kunnen uitvoeren. Je zou de sensor dan kunnen gebruiken om na te gaan of het gewas voldoende is opgekomen. Door die gegevens ook te gebruiken bij het bepalen van de stikstofgift zal de akkerbouwer kunstmest kunnen besparen. Immers, je hoeft geen kunstmest te strooien op plaatsen waar geen gewas staat.

40 meter

De gewassensor is isobus-compatible en nu nog voorzien van een eigen scherm dat middels bluetooth met de sensor is verbonden. Nu kijken de camera’s nog maximaal 15 meter breed, een nieuwe versie van de sensor moet 40 meter kunnen beslaan. Dat is ook wel nodig, wil je aan de hand van de beelden een kunstmeststrooier aansturen.

Gerelateerde artikelen