Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Elektronica

Agritechnica 2019: RTKGPS stuursysteem voor nog geen 7000 euro

De Zwitserse startup TracPilot introduceerde tijdens Agritechnica TracPilot. Een RTK-gps stuursysteem dat nog geen 7.000 euro moet kosten en razendsnel is te monteren.

TracPilot bestaat uit een stuurwiel met geïntegreerd touchscreen en motor. Die laatste zijn in een aluminium behuizing gemonteerd. De antenne wordt op de trekker gemonteerd. Daarnaast bestaat de set ook uit een RTK-baken waarvan het signaal acht tot tien kilometer zou moeten kunnen overbruggen. Als er tenminste geen obstakels tussen de trekker en het signaal staan.  Het zorgt ervoor dat je geen jaarlijks bedrag voor het RTK correctie signaal hoeft te betalen. Het baken kan via wifi, internet en Lora contact maken met de antenne op de trekker.

Testfase

Voordat je TracPilot kunt gebruiken, demonteer je eerst het stuur van de trekker. Vervolgens monteer je op de stuuras een, voor de trekker op maat gemaakte, adapter. Daarboven op plaats je het stuur van TracPilot. Op het scherm zijn de rijpaden terug te zien en kun je stuurmodi kiezen en machineinformatie ingeven. Met knoppen onder het scherm schakel je het systeem onder meer aan en uit.

TracPilot is nog in de testfase, half volgend jaar moet het ook daadwerkelijk te koop zijn.