Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Bedrijven

Fendt aan kop bij dealerbedrijven

Fendt, Kubota en John Deere vormen de topdrie in de dealertevredenheidindex 2019 van brancheorganisatie Climmar. De index is gebaseerd op een enquête die dit jaar door 1.077 dealerbedrijven in Europa is ingevuld. Opvallend is de stijging van Same en Deutz-Fahr.

Europese dealers vullen jaarlijks een vragenlijst in over onder meer het imago, trekkermarketing, vermarkten van onderdelen, aftersales, diefstalpreventie en garantie. Elk onderdeel wordt beoordeeld met cijfers van 0 tot 20.

De gemiddelde beoordeling op alle fronten wijst uit dat Fendt het volgens dealerbedrijven het beste heeft gedaan in 2019. Kubota volgt op geringe afstand door een iets minder goede beoordeling dan vorig jaar. John Deere complementeert de top drie.

Deutz-Fahr en Same doen het opvallend goed in het onderzoek. Dat heeft enerzijds te maken met een goede beoordeling. Anderzijds hebben dealerbedrijven vanuit de fabrikant de opdracht gekregen allemaal de enquête in te vullen. De Deutz-Fahr- en Same-dealers hebben daaraan massaal gehoor gegeven. Het aantal Deutz-Fahr-dealers dat de enquête invulde, steeg met 73 procent. Voor Same geldt een responsstijging van 63 procent.
Hoewel dat niet per se tot een betere beoordeling hoeft te leiden, zou het aantal respondenten wel ten grondslag kunnen liggen aan de plekken 4 (Same) en 5 (Deutz-Fahr) op de ranglijst.

Minder goed

De merken die volgens dealerbedrijven minder goed hebben gepresteerd, zijn New Holland, Massey Ferguson, en Case IH. Deze merken laten het vooral liggen op het thema ‘onderdelen’.

Gerelateerde artikelen