Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

Kubota komt met 300 pk sterke zescilinder motor

De Japanse machinebouwer Kubota introduceert deze maand een eigen zes cilinder dieselmotor met een inhoud van 7,5 liter en een vermogen van 228,4 kW (310 pk). Dat maakt de weg vrij voor het ontwikkelen van trekkers met een hoog vermogen.

De motor met de typeaanduiding S7509 voldoet aan de Stage V milieueisen. Hij is uitgerust met een partikelfilter en SCR. Je moet dus AdBlue tanken. De motoren zullen vanaf 2023 in serieproductie gebouwd worden.

De introductie van deze zescilinder motor lijkt ook de weg vrij te maken voor sterkere landbouwtrekkers. Kubota steekt niet onder stoelen of banken dat het sterke landbouwtrekkers wil bouwen. Zo werkt het bedrijf in Noord-Amerika samen met trekkerbouwer Versatile. Kubota verkoopt de maximaal 150 kW (210 pk) sterke Nemesis trekkers als M8 in Canada en de Verenigde Staten. Deze trekker komt vooralsnog niet naar Europa. Die trekkers zijn voorzien van Cummins motoren.

Marktleider

Tot nu toe bouwde Kubota zelf alleen kleinere dieselmotoren. Ze vinden hun weg naar de eigen machines van Kubota en naar andere machinefabrikanten. Kubota is marktleider in de klasse tot 75 kW (100 pk). De sterkste Kubota motor is in de M7172 trekker te vinden. Daar heeft de vier cilinder Kubota motor een vermogen van 125 kW (170 pk). Kubota geeft aan ook marktleider te willen worden in de vermogensklasse tot 300 pk.

Gerelateerde artikelen