Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

Mahindra werkt aan nieuwe trekker

Mahindra & Mahindra, de grootste trekkerbouwer van India, werkt samen met Mitsubishi Japan aan een nieuwe serie trekkers.

Mahindra & Mahindra, de grootste trekkerbouwer van India, werkt samen met Mitsubishi Japan aan een nieuwe serie trekkers.

Technische gegevens over de trekkerserie maakt de fabrikant nog niet bekend. Wel is duidelijk dat de nieuwe machines in 2023 geïntroduceerd worden. Met die introductie wil Mahindra & Mahindra de positie in zowel de thuismarkt als in de export verbeteren. Met dat doel is ook rekening gehouden in het ontwerp van de trekkers, zo meldt Managing Director Pawan Goenka in de Hindu Business Line. “We ontwikkelen een nieuwe trekkerplatform, K2 genaamd. K2 zal uit vier verschillende trekkers bestaan. Het design is in handen van Mitsubishi Agricultural Machinery in Japan.”

Motoren en transmissies delen

Sinds 2015 heeft Mahindra & Mahindra 33 procent van Mitsubishi Agriculture Machinery in handen. Sindsdien is de fabrikant samen met de Japanners bezig nieuwe producten te ontwikkelen, motoren en transmissies te delen en kans op de wereldwijde markt te verkennen. (Profi.com / Hindu Business Line)