Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

Oude trekkers in trek

Een toenemend aantal boeren in de Verenigde Staten verkiest een oude trekker boven een nieuwe. De investering is veel lager en de trekkers zijn eenvoudig zelf te onderhouden, schrijft de Minnesota Star Tribune.

Oudere trekkers uit de jaren zeventig en tachtig zijn erg in trek op boerenveilingen – en niet omdat ze antiek zijn. Greg Peterson, ook wel bekend als Machinery Pete, omschrijft trekkers uit die periode als bulletproof. “De trekkers draaien probleemloos 15.000 uur en als er iets kapotgaat, kun je het vaak zelf repareren.”

Zelfde vermogen, lagere prijs

Veilingbedrijf BigIron Auctions uit Nebraska verkocht vorig jaar maar liefst 27 John Deeres 4440, het model dat de Amerikaanse trekkerfabrikant van 1977 tot 1982 bouwde. Prijzen variëren van 18.000 tot 60.000 dollar voor een John Deere 4640 met nog geen 1.000 uur op de teller. Dat lijkt misschien veel geld, maar het is een schijntje vergeleken met een nieuwe trekker met hetzelfde vermogen.

Dat veel kopers de trekker ook als volwaardige trekker gaan gebruiken, blijkt uit het gegeven dat veel kopers hun aankoop uitrusten met een moderne gps-stuurautomaat. (Minnesota Star Tribune)

Gerelateerde artikelen