Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Mesttechniek

Fendt Rogator met 12 meter spaakwielbemester

Een Fendt Rogator 655 met een 12 meter brede Duport spaakwielbemester. De combinatie is in het bezit van loonbedrijf Meppelink uit Dalerveen (Dr.) De bemester heeft 48 gps-gestuurde secties.

De Fendt Rogator 655 heeft een vermogen van 192 kW (261 pk) en een tankinhoud van 6.000 liter. Om de bodem te besparen is de machine uitgerust met brede banden en een luchtdrukwisselsysteem. De spaakwielbemester heeft een breedte van 12 meter en telt in totaal 48 wielen. Elk spaakwiel wordt in- en uitgeschakeld door sectiebesturing met behulp van gps. Op basis van taakkaarten kan er plaatsspecifiek bemest worden.

Verschillende stikstofsoorten

Martijn Drent van loonbedrijf Meppelink: “Het voordeel van een zelfrijdende machine is het lage gewicht en de wendbaarheid door de vierwielbesturing. Alle wielen zijn aangedreven voor goede tractie en minimale slip, want je trekt namelijk geen kar door het land. Bovendien kan er een tank achter gehangen worden waardoor de chauffeur altijd voldoende product op voorraad heeft.” Met de Fendt Rogator wordt onder meer Growsol 11 aangewend. “Door een juiste samenstelling van verschillende stikstofsoorten komt de meststof geleidelijk vrij en groeit het gewas gestaag door”, besluit Drent.