Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

Schoonmaakinstructie voor trekkercabine

Wie zijn trekkercabine netjes wil houden, moet hem regelmatig onderhanden nemen. Hoe? Profi International keek hoe professional Ryan Pryer dat varkentje wast. 

Wie zijn trekkercabine netjes wil houden, moet hem regelmatig onderhanden nemen. Hoe? Profi International keek hoe professional Ryan Pryer dat varkentje wast.

Het eerste waarmee specialist Pryer begint, is de cabine ontdoen van het loszittende vuil. Hij gebruikt daarvoor een stof-waterzuiger met een flinke lange slang. Opzetstukken zoals borstels en spleetzuigmonden vergemakkelijken het werk, maar pas op dat je geen krassen maakt. Vlekken in het dakhemel behandelt Pryer met een allesreiniger – probeer eerst hoe het materiaal reageert op het middel. Behandel vervolgens niet alleen de vlekken, maar het hele hemeltje, zodat eventueel kleurverschil niet opvalt.

Allesreiniger

Als je de cabinemat uit de cabine kunt halen, is het reinigen ervan eenvoudig. Lukt dat niet, behandel de vloer dan met een allesreiniger, eventueel in combinatie met een harde borstel.

Stoelen met leren bekleding zijn het eenvoudigst te reinigen. Voor leren bekleding zijn speciale reinigings- en verzorgingsmiddelen te koop. Zittingen met een stoffen bekleding zijn een grotere uitdaging, aldus Pryer. Hij adviseert het gebruik van speciale covers die je eenvoudig kunt verwijderen en in de wasmachine kunt gooien. Is dat niet geval dan zul je de zitting moeten reinigen met een allesreiniger dat je met een langzaam roterende borstel op de accuboor in de bekleding werkt. Vervolgens zuig je de zeepresten op met de waterzuiger. Deze behandeling moet soms een paar keer herhaald worden om al het vuil uit de bekleding te verwijderen.

Microvezeldoekjes

Met microvezeldoekjes kun je vervolgens de alle knoppen, hendels en terminals reinigen. Bij hardnekkig vuil kun je het doekje eventueel wat vochtig maken. Daarna pak je een flacon met glasreiniger en maak je het glasoppervlak van de cabine schoon. Klaar is Kees.  (Profi International 02/2020)