Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Algemeen

TikTok maakt landbouwverkeer link

Ierland maakt zich grote zorgen over jongeren die deelnemen aan TikTok-challenges met landbouwvoertuigen. Zo is er een video verschenen waarin jongeren op de motorkap van een rijdende trekker gaan zitten.

De Chinese app TikTok ligt zwaar onder vuur in de VS omdat China de app zou misbruiken voor spionagedoeleinden. In Ierland ligt de app om heel andere redenen onder het vergrootglas. Daar maken steeds meer mensen zich zorgen over gevaarlijke stunts die jongeren uithalen met landbouwvoertuigen terwijl ze elkaar filmen met de smartphone. In Kells (County Kilkenny) ging het onlangs mis. Een trekker met kieper kantelde op een brug als gevolg van een stunt van de 16-jarige bestuurder.

Uit onderzoek is gebleken dat er inmiddels verschillende gevaarlijke video’s op de app zijn verschenen: van jongeren die met trekker naast elkaar op beide weghelften rijden tot jongeren die plaatsnemen op de motorkap van een rijdende trekker. Boerenorganisaties willen dat jongeren onmiddellijk ophouden met deze onzin en landbouwminister Michael Creed heeft het over ‘alarmerend onvolwassen gedrag’ van jongeren. Tiktok onderzoekt de gevaarlijke video’s en heeft vastgesteld dat veel van deze video’s in Ierland zijn opgenomen. (Agriland.ie)

Gerelateerde artikelen