Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Algemeen

Dewa geeft oude maalmolens een update

Machinebouwer Dewa uit Evergem (B) gaat oude maalmolens voorzien van een update. De machines, veelal gebruikt om krachtvoer van eigen kweek te produceren, worden volledig gestript en krijgen nieuwe onderdelen.

Mais laten malen om als veehouder goedkoop krachtvoer de produceren. Dat is waar de maalmolens van Dewa voor gebruikt worden. Volgens de fabrikant draaien er bij loonwerkers nog maalmolens die door de vorige generatie De Walsche zijn gebouwd. De huidige generatie, Jan en Frank de Walsche, ziet de capaciteit van maaidorsers stijgen en daar moeten de maalmolens ook aan voldoen.

Volledig gestript

Dewa biedt nu de mogelijkheid om oude machine een update te geven. Bij een update wordt de machine volledig gestript en ontdaan van alle techniek. Alleen het chassis, de instortbak en voorraad trechter blijven behouden. Om plaats te maken voor de nieuwe hamermolen wordt het chassis verlengd. De vijzels in de machine krijgen nieuw schroeflint.

Alle technische componenten zoals lagers, kettingen en tandwielen worden vervangen. De hydraulica op de machine wordt aangepast naar een Load-Sensing systeem en de hydromotoren worden vervangen. Ook de aandrijflijn van de hamermolen wordt aangepast met nieuwe riemschijven, riemen, een pneumatisch opspansysteem en een Walterscheid cardan. Daarnaast wordt de machine voorzien van nieuwe LED werk- en verkeersverlichting en de nodige veiligheidssystemen. Ook de elektronica voor de bediening krijgt een update. De toevoer kan met een potentiometer aangepast worden. De machine wordt op 600-50/26.5 wielen gezet voor transport over de weg. Tenslotte krijgt de machine een nieuwe laag verf in Dewa geel. De vernieuwde machines krijgen de naam Dewa MSI 400 T.

Gerelateerde artikelen