Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Algemeen

John Deere en Claas nu gekoppeld via DataConnect

Uitwisseling van machinegegevens tussen Claas, 365FarmNet en John Deere is nu mogelijk met DataConnect. Later zullen meer merken zich aansluiten.

DataConnect is een cloud-to-cloud koppelingsproject dat in september 2019 werd geïntroduceerd door 365FarmNet, John Deere en Claas. De introductie van het project was met name goed nieuws voor grote akkerbouw- en loonbedrijven die met de verschillende merken rondrijden. Voorheen moesten machinegegevens voor elk merk op afzonderlijke en overeenkomstige platforms of webportals van de fabrikant zelf worden bekeken. Nu krijgt de gebruiker real-time een overzicht van het totale machinepark, ongeacht het merk.

Verschillende gegevens

Via DataConnect zijn vijf verschillende machinegegevens van het volledige machinepark te zien: huidige machinepositie, historische machinepositie, brandstofpeil, status van de machine op het veld en machinesnelheid. De klant kiest het bedrijfsgebonden digitale platform om de gegevens op weer te geven. Zodra de verbinding is gemaakt, verschijnen ook de machines van de andere merken automatisch op het scherm. De voertuigen worden weergegeven met pictogrammen in de kleurcombinatie van het merk, of zijn zichtbaar in het infovak van het pictogram.

Vorig jaar september werd bekend dat ook CNH Industrial zich had aangesloten bij DataConnect. De merken Case, New Holland en Steyr worden later toegevoegd aan het platform.

Gerelateerde artikelen