Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Gewasverzorging

Kverneland vernieuwt iXdrive S6-serie

De zelfrijdende veldspuiten in de iXdrive S6-serie van Kverneland zijn vernieuwd. In de serie is de iXdrive HP het basismodel, de iXdrive HP Ecodrive is het topmodel. Een van de veranderingen is de motor die nu voldoet aan de Stage V emissie-eisen.

John Deere zescilinder

In de  standaarduitvoering  heeft de spuit een nieuwe dieselmotor en een nieuwe hydraulische aandrijflijn gekregen, waardoor het beschikbare vermogen efficiënter wordt gebruikt. De nieuwe motor is een John Deere 6 cilinder met een vermogen van 184 kW (250 pk) en een enkelvoudige turbo. Een 220 kW (300 pk) Stage V of een 184 kW (250 pk) Stage II motor zijn als optie leverbaar. Het hydraulische systeem zorgt voor een traploze snelheidsvariatie waardoor het toerental van de motor, waar mogelijk, wordt verlaagd.

Spuitdopbediening

De vernieuwde spuiten hebben iXflow-E individuele spuitdopbediening. Dat behelst onder meer automatische functies zoals het uitschakelen van de spuit met behulp gps. De iXdrive is leverbaar in combinatie met de HSS-spuitboom van 24 tot 40 meter of de HSA aluminium spuitboom van 24 tot 30 meter.

De iXdrive veldspuiten zijn er met een tankinhoud van 4.500, 5.500 en 6.500 liter. Voor alle drie geldt dat de tank voor schoon water een inhoud van 520 liter heeft.

Gerelateerde artikelen