Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

Tandemtrekker op basis van twee New Holland trekkers

Mechanisatiebedrijf Oakfields uit Nuthampstead in het Engelse graafschap Hertfordshire bouwt op basis van een New Holland 8670 van 124,8 kW (170 pk) en een Ford 8870 van 154,1 kW (210 pk) een tandemtrekker met een vermogen van 278,9 kW (380 pk).

Om de trekker te laten knikken wordt er gebruik gemaakt van de Supersteer vooras van de achterste trekker. De achterste trekker, de New Holland 8670, heeft 6.000 draaiuren. De voorste trekker is een Ford 8870 waarvan de motor niet loopt. De versnellingsbakken van de trekkers synchroon te laten lopen lukt nog niet. De huidige vraagprijs is 39.500 pond (ongeveer 45.000 euro).

Tandemtrekkers

Tandemtrekkers zijn een niet veel geziene verschijning. De machines bestaan uit twee bestaande trekkers, omdat er in de geen zware trekkers waren. De meeste tandemtrekkers zijn namelijk gebouwd in de jaren 50 tot ongeveer begin jaren 70 en werden door boeren zelf en als gespecialiseerde bedrijven gebouwd. De bekendste bouwer van tandemtrekkers was Doe uit Engeland. Het bedrijf bouwde meerdere modellen waarbij ze vaak Fordson Major, Super Major en Power Major trekkers gebruikten. Later kwamen daar ook de Ford 5000 trekkers bij. In de jaren 60 begon de tandemtrekker aan populariteit te verliezen door de toename van vermogen bij gewone trekkers en de komst van de zware vierwielaangedreven kniktrekkers uit Amerika. (Bron: Profi.com / Oakfields-ag.com)
Foto: Oakfields

Foto: Oakfields

Gerelateerde artikelen