Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Algemeen

Friet en frikandellen bakken in de trekker met 12 volts frituurpan

Trek in een snack bij de lunch of kun je niet op tijd terug zijn voor de vrijdagmiddagborrel? Dan biedt de 12 volts cabinefrituurpan van het Belgische bedrijf CabFryer uitkomst. Zo kun je alsnog een frikandel of portie friet afbakken terwijl je ondertussen de laatste hectares afwerkt.

De frituurpan plaats je in de cabine en sluit je aan op de 12 volt aansluiting van de trekker. Om ervoor te zorgen dat het frituurvet sneller op temperatuur is, is het raadzaam om de radio en verwarming tijdelijk uit te schakelen, geeft de fabrikant aan. Tijdens het frituren moet de motor van de trekker ook blijven draaien.

Dankzij een scharnierend mechanisme in de frituurpan blijft het frituurmandje, ook als je met twee wielen in de ploegvoor rijdt, horizontaal. Dit resulteert in egaal gebakken snacks en voorkomt morsen van heet frituurvet. Hittebestendige afdichtingen in de deksel zorgen er ook voor dat het frituurvet niet uit de pan spettert. De pan heeft een inhoud van 1,2 liter en biedt ruimte aan 10 bitterballen, 4 kroketten of 3 frikandellen.

9-polige stekker

De temperatuur van het frituurvet is instelbaar van 130 tot 190 graden Celsius. Om de geur in de cabine te beperken, is het wel raadzaam om het achterraam te openen. CabFryer monteert weliswaar goede filters, maar dat neemt niet weg dat er nog altijd frituurluchtjes in de cabine blijven hangen. Frituur je liever niet in de cabine, dan kun je ook gebruik maken van de meegeleverde verloopstekker. Daarmee kun je de pan op de 9-polige elektrische aansluiting aan de voor- of achterkant van de trekker aansluiten. De CabFryer-frituurpan kost 49,99 euro exclusief btw.

Gerelateerde artikelen