Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Bewaring

Holaras AS-15 en AS-25 snijden loof van uien

Hoopman Machines heeft het productgamma uitgebreid met nieuwe Holaras uienafstaartmachines. De AS-15 en AS-25 trekken het loof niet van de ui, maar verwijderen de staarten met snel draaiende messen.

De machines hebben rechte messen die moeten zorgen voor een goede afvoer van het afgesneden materiaal. De vorm van de mesvleugel creëert een groter vacuüm waardoor het loof eerder wordt aangepakt en de ui sneller door de machine kan.

10 tot 30 ton per uur

De AS-15 heeft een capaciteit van 10 tot 15 ton per uur, voor de AS-25 geldt een capaciteit van 20 tot 30 ton. De AS-15 is voorzien van drie messen en heeft een invoer met een breedte van 83 cm. De grotere AS-25 heeft zes messen en invoer van 2 keer 83 cm.

De trilmotoren in de uienafstaarters zijn zo gepositioneerd dat de lucht vrij kan circuleren waardoor ophoping van afgesneden loof wordt voorkomen. Het maaisel wordt afgevoerd met een afvoerband die standaard wordt geleverd met meenemers. Een zogeheten luchtsluis moet ervoor zorgen dat het loof bezinkt en niet weggeblazen wordt.

Gerelateerde artikelen