Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Gewasverzorging

Amazone presenteert nieuwe aanbouwstrooiers met EasySet2

Machinebouwer Amazone komt met nieuwe aanbouwstrooiers in de series ZA-M 02 en ZA-X 03. De nieuwe strooiers kunnen worden aangestuurd met een EasySet2 bedieningscomputer. Met de computer is een constante dosering, onafhankelijk van de rijsnelheid, mogelijk.

De EasySet 2 voor de ZA-M en ZA-X strooiers is het resultaat van de zoektocht van Amazone naar een oplossing voor automatische dosering bij wisselende snelheden. De afmetingen van de uitstroomopeningen worden aangepast door de schuifposities automatisch aan te passen, zodat de dosering gelijk blijft. Dat betekent dus dat er niet op een constante snelheid gereden hoeft te worden.

Nieuw uiterlijk

Naast het toevoegen van de bedieningscomputer, hebben de aanbouwstrooiers ook een aangepast uiterlijk. Daardoor komen de machines meer in lijn met de ZA-V en ZA-TS strooiers van Amazone. De werkbreedtes en trechtervolumes van de basismodellen blijven hetzelfde. De ZA-X 03 is leverbaar met werkbreedtes van 10 tot 18 meter en een inhoud van 500 tot 1.400 liter. Kies je voor optionele opzetranden, dan wordt het volume vergroot tot maximaal 1.750 kg. De ZA-M 02 heeft variabele werkbreedtes van 10 tot 36 m en een inhoud van 1.000 tot 1.500 liter. Dat kan worden uitgebreid tot 3.000 liter met behulp van opzetranden.
EasySet 2 van Amazone werkt zonder menu-navigatie. Elke knop staat voor een functie.

Gerelateerde artikelen