Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Gewasverzorging

Amazone test nieuwe SmartSprayer in praktijk

Machinebouwer Amazone gaat testen met de nieuwe UX 5201 SmartSprayer, een getrokken veldspuit met een boom van 36 meter. De boom is onder meer uitgerust met een herkenningsysteem van Bosch waarmee onkruid in een vroeg stadium herkend wordt.

De cameratechniek van Bosch detecteert onkruid in rijenculturen. Vervolgens beslist de zogeheten Xarvio ADE (Agronomic Decision-making Engine) van Basf over de toepassing. Volgens Amazone hebben de eerste tests aangetoond dat de SmartSprayer het gebruik van herbiciden tot 90 procent vermindert, afhankelijk van de onkruiddruk en de omstandigheden. Later dit jaar wordt er getest in suikerbieten, mais en koolzaad.

SwingStop dansonderdrukking

De nieuwe spuitboom heeft de camera- en lichtmodules geïntegreerd en zorgt voor de precisie met behulp van ContourControl spuitboomgeleiding. Daarnaast is de SmartSprayer uitgerust met SwingStop dansonderdrukking. De combinatie van individueel geschakelde pulserende dophouders en afgestemde spuitdoppen van Agrotop met een dopafstand van 25 cm moet zorgen voor een exacte plaatsspecifieke toediening en een maximale besparing bij werksnelheden tot 12 km/u.

Het Bosch-beeldherkenningssysteem herkent bestaand onkruid in een vroeg stadium om herbiciden met precisie en efficiënt op het doelvlak toe te dienen. Een led-verlichtingstechniek zorgt voor ondersteuning bij lastige lichtomstandigheden.

Gerelateerde artikelen